Sarah Carlier bij CAPS

 
  News januari 2019
caps-nl

 
Sarah Carlier  "The Golden Dream"
(prologue)



Van 12 jan tot 3 feb 2019
Open zat en zon van 13 tot 18u

Vernissage: 12 jan van 15 tot 18u

CAPS @ Oostende: Kursaal Oosthelling 8 - 8400 Oostende

Sara Carlier 001
Sarah Carlier: "The Golden Circle" (2016) - videostill

 

 
Sarah Carlier toont met "The Golden Dream" (prologue)
een nieuwe installatie over
de problematiek rond transmigratie.

Oostende leek haar de uitgelezen plek om een eerste toonmoment
in te lassen voor dit "work in progress".
 
 
Over “The Golden Dream” (prologue):

Hier bij ons is vrijheid vanzelfsprekend. We doorkruisen landen en genieten van een paspoort dat ons zonder problemen toegang verschaft tot de wereld. Onze dromen zijn daar - the sky is the limit. Juist deze vanzelfsprekendheid maakt het vaak moeilijk om te levelen met individuen die die vrijheid niet hebben en die noodgedwongen omwille van oorlog en/of hongersnood opzoek gaan naar een betere leefomgeving. Machteloos kijken we naar hun komst, het onbekende boezemt ons angst in en onze goedbedoelde hulpacties komen vaak onhandig over.
Voor de tentoonstelling The Golden Dream (prologue) bij Caps@Oostende neemt Sarah Carlier ons mee in een wereld van de droom, het verlangen en de pijnlijke realiteit. Uitgangspunt voor haar werken zijn de jonge Syriërs Mouaz al-Balkhi en Shadi Omar Kataf, beter bekend als ‘The Wetsuitmen’.


 

Sarah Carlier (°1981, Izegem, B, woont en werkt in Den Haag, NL)

Het werk van kunstenares Sarah Carlier kenmerkt zich door zowel persoonlijke als maatschappelijk geëngageerde foto- en videoprojecten. Via documentaire en fictieve elementen herschrijft ze herinneringen en verhalen. Carlier combineert alledaagse realistische en herkenbare situaties met gefantaseerde, soms onverwachte, absurdistische elementen. Haar werk is een constante bevraging naar het menselijk functioneren ​​en gedrag met als doel onze conventionele maatstaven, cultuur en hedendaagse tijdsgeest te begrijpen. Het uiteindelijke werk kan een portret, landschap of stilleven zijn; een los beeld, een sculptuur, een narratief in boekvorm of een ruimtelijke installatie.

Sarah Carlier studeerde Fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag (2000-2004) en volgde de Master Fotografie aan de AKV/St. Joost in Breda (2004-2006). Haar werk was o.a. te zien bij: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam, Stroom Den Haag, IMPAKT Film Festival Utrecht, BredaPhoto, Photo Ireland in Dublin, het Paleis voor Schone Kunsten BOZAR Brussel, Art-Rotterdam, Unseen, FOMU Antwerpen en het Stedelijk Museum Amsterdam. Naast diverse privécollecties is haar werk ook opgenomen in de vaste collectie van zowel het FOMU als het Stedelijk Museum Amsterdam.

 


 
Van zat 12 jan tot zon 3 feb 2019
Open zat en zon van 13 tot 18u
en op afspraak 0495/528097

Vernissage op zat 12 jan van 15 tot 18u
 

 
CAPS wenst alle bezoekers, kunstenaars,
verzamelaars en sympathisanten een

creatief en voorspoedig 2019!!!


 
Winterreise
 Jan De Wachter: "Winterreise" (2016) Olie op doek - 40x50cm

Beschikbare werken uit onze vorige tentoonstelling
"Winterreise"
kunt u hier terugvinden
 
 

 
CAPS @ Oostende: Kursaal Oosthelling 8 - 8400 Oostende
paul@c-aps.be - 0495/528097

 

 


Available works by Koen Fillet, Lisa Wilkens, Chris Vanderschaeghe, Giovanni Winne etc. click here

---
www.c-aps.be | contact |