Finissage Elise Berkvens zon 15/02

 
  News february 2015
caps-nl

 

Elise Berkvens: "Chasing Metafysical Principles"

Finissage: zon 15 februari van 14 tot 18u

(Cava, Coffee & Cake!)

Ruimte 34 - Cobdenstraat 34 - Antwerpen

 EB-R34-2


Uit H ART expo:

"Onder de noemer ‘Chasing metafysical principles’ stelt Elise Berkvens (°1982, Schijndel, NL, woont en werkt in Hasselt) momenteel haar schilderijen tentoon in de ruimte CAPS van Paul Poelmans in Antwerpen. Grote en kleinere doeken zijn het, waarin architecturale ruimtes primeren, nu eens in felle, heldere kleuren (roze, koningsblauw, groen, paars), dan weer in herfsttinten. Berkvens bouwt op basis van geconstrueerde 2D-beelden van interieurs, exterieurs en objecten 3D-maquettes – maquettes die ze vervolgens opnieuw naar het platte vlak overbrengt."

EB-R34-8

 

"Het levert veelal vreemde perspectieven op – de ene keer al abstracter dan de andere; ruimtes die zich lijken open te plooien of in stukken uiteen vallen met ondefinieerbare elementen die door de lucht zweven. Maar ook herkénbare interieurs, met klassieke schouwen of sierlijsten aan de muur – die baseerde Berkvens bijvoorbeeld op Londense townhouses waarin musea gehuisvest zijn. Vaak zijn ook stukken ‘buiten’ in de werken opgenomen, via raampartijen en een enkele keer geeft een doek zelfs eerder zicht op een landschap. Maar altijd is er dat vreemde perspectief, dat schuifpatroon (één werk heet letterlijk ‘Shuffle’) waarin vlakken en objecten over elkaar heen duikelen en vreemde hoeken verschijnen."

how to enter a landscape 3
"Een nieuwe ontwikkeling lijken een aantal op plexiglas geprinte werken, waarin het uitgangspunt – de 2D-beelden van interieurs – samengebracht worden met de vertaling ervan in olieverf."
(Anne-Marie Poels - H ART)

 

Finissage: zon 15/02 van 14 tot 18h
met Cava, Coffee & Cake!

 http://users.telenet.be/elise.berkvens/


 
Check out http://www.c-aps.be/works

---
www.c-aps.be | contact |